Det märks när du tar hand om dig - näring inifrån syns på utsidan

Fem tips för en glad mage i jul

Tomtegröt, julskinka och knäck i överflöd. Kanske är det så din jul ser ut, kanske har du andra vanor. Oavsett vilket så är det en tid vi äter och sitter lite mer än vanligt. Lägg där till att julen tyvärr ofta är stressig för många och vi far emellan butiker, släktingar och julbestyr.

Det om något får magen att slå bakut och inte vilja vara med och leka mer. Idag kan du läsa om hur du kan få en lugn mage lagom till jul – och julen ut. Skrolla ner för att läsa våra bästa tips för magen i jul.

1. Planering

Vi vet att julen är en stressig tid. Eller kan du ändra på det? Ställ krav inför jul, gör en lista i mobilen som du delar med de som behöver ha den, eller en för dig själv. Listan kan innefatta allt från tider på själva julafton till vem som köper eller ska ha vilken klapp.

Var noga med att kommunicera att du gör detta för att få en lugn jul och det därför är viktigt att alla håller sina uppgifter. Har du det mesta av sakerna att göra på din lista? Samma där, var ute i god tid och se till att 13 december är din deadline. Då har du gott om tid att varva ner och låta julkänslan infinna sig, långt där nere i din lugna mage.

Dospåsar_flaska_MT_Silicea_mage

2. Börja med kiselgel

Kisel är en otroligt viktig mineral för vårt tarmsystem. Att starta dagen med Silicea Mag-Tarm kiselgel kommer göra stor skillnad för din mage då den verkar genom att lägga en skyddande hinna på mag-tarmslemhinnan och skydda tarmväggen, samt återställer magens naturliga balans genom att neutralisera syreöverskottet i magen.

Den är effektiv vid halsbränna, gaser, diarré och andra IBS-relaterade besvär och är perfekt för dig som redan har en orolig mage och vill ha den lugnare lagom till jul. Godkänd både för tillfälliga och kroniska mag-tarmbesvär. Finns att köpa på apotek, hos hälsokostbutiker och online.

Jul_dukning

3. Säkerställ dresscoden

Eftersom du redan är ute i god tid med planeringen så tänk in dresscode där. Oavsett om du ska på en mysig familjejul eller en lite mer uppklädd sådan – så se till att du planerat din klädsel långt i förväg. Dels för att slippa stressen, men främst för att du ska se till att ha sköna kläder som inte klämmer åt magen på julafton.

Byxor och kjolar sitter rakt över vårt tarmsystem och ett ständigt tryck där skapar stor irritation för magen. Släpp magen fri i jul och slipp onödigt ont.

4. Drick och ät lååååångsamt

Hur ofta har vi inte gått hungriga i timmar, för att sen sätta oss och äta upp på 10 minuter? Nu slutar vi med det. Magen mår väldigt bra av att vi tuggar maten länge och även att dricka vatten långsamt.

Tänk på det vid julbordet – njut av maten längre och drick extra långsamt. Din mage kommer tacka dig – och du kommer säkerligen känna dig mätt snabbare + få fler härliga konversationer när du hinner stanna upp och är närvarande. Låt julmaten ta tid.

Silicea_dospåsar

5. Ha en back-up plan

Ibland hjälper det inte vad vi än gör, eller så glömmer vi helt enkelt bort magen mitt i all julfix. Om magproblemen kommer och du behöver hjälp fort, så finns det praktiska engångsförpackning att ha med i väskan. Silicea Mag-Tarm kiselgel finns i enkla dospåsar och är effektiv vid halsbränna, gaser, diarré och kan lindra vid både akuta och långvariga mag-tarmproblem.

En snäll produkt som verkar lokalt i magen och hjälper snabbt. Den är så pass snäll att till och med våra minsta julfirare kan använda den, alltså även lämplig för behandling av barn.

Hitta produkterna här

Läs mer här

Mage

Obehagliga kramper i magen – Vad kan det bero på?

Mage

Ballongmage: Orsaker och behandlingsmetoder

Mage

Frida: ”Silicea är det enda som hjälper mig vid IBS och stressmage”

Mage

Magsyra, halsbränna och sura uppstötningar – Enkla lösningar för vanliga besvär

Original Silicea kapslar och Årets Mama-logotyp för sponsor
HårvårdHudvårdMageNagelvård

Silicea är jubileumspartner till Årets Mama 20 år

HårvårdHudvårdMageNagelvård

Lilla julklappsguiden

Rulla till toppen