Det märks när du tar hand om dig - näring inifrån syns på utsidan

”Nu är Silicea en daglig rutin jag inte kan vara utan”

Precis som livet i stort genomgår håret olika faser. Det påverkas av yttre faktorer som miljö och genetik, men allra mest är det en spegling av hur vi mår. Efter ett trauma och mycket stress för kroppen tappade Jessica Lundin mängder av hårstrån. Men det fanns en väg tillbaka, och idag är Jessica stoltare än någonsin över sitt hår.

Man brukar säga att själen är ögonens spegel, men det stämmer också bra på håret. Det är i alla fall en reflektion av hur kroppen egentligen mår på insidan.

– För 2,5 år sedan deltog jag i ett forskningsprojekt vid USÖ i Örebro som handlade om vikt och hälsa. Det resulterade i att jag gick ner 28% i vikt. I samma veva råkade jag ut för en bilolycka och blev sjukskriven. Dessa två händelser innebar stor förändring, stress och framför allt ett trauma för min kropp. Reaktionen och följden blev att jag bland annat tappade väldigt mycket hår, alltså enormt mycket hår. Borsten var full, och brunnen i duschen täcktes av hår så att vattnet inte kunde rinna ner, berättar Jessica.

Jessica_Lundin_2

För Jessica har håret alltid haft en viktig roll i hennes generella välmående. Hon har haft de flesta hårfärger som går, och frisyren har varierat från korta till långa. Men den mest minnesvärda hårförändringen var i samband med hennes trauma.

– Jag valde att klippa av mitt långa röda hår till en kort pixie-frisyr. Dessutom slutade jag helt färga håret, och det fick istället ha min naturliga grå färg. När jag kom tillbaka till jobbet efter semestern kände ingen igen mig, berättar Jessica om förvandlingen.

Hon fortsätter;
– Att jag vågade sluta färga håret har påverkat mig mycket, speciellt att slippa den där pinsamma utväxten och numera stoltsera med ett friskt, välmående hår. Jag upplever att när jag har snyggt hår så känner jag mig hel och kan sträcka på mig.

När Jessicas hår mådde som sämst såg hon att Original Silicea sökte efter testpiloter till en studie. Hon ansökte och blev antagen.

– Jag var verkligen tveksam på om det skulle fungera, men det gjorde det! Idag vågar jag inte sluta ta kapslarna, de har gjort underverk för mitt hår och även för min hud.

Jessica_Lundin_Silicea

Vad är den vanligaste kommentaren du får om ditt hår idag?

"Va, är det din riktiga hårfärg? Kan man få så fin färg."

Får Silicea dig att må bättre, berätta på vilket sätt?

Efter 6 månader med Original Silicea upplevde jag att mitt hår började kännas mer friskt och att det kom väldigt många nya hårstrån. Dessutom kändes huden mer spänstig och mindre torr. Idag när jag tittar på bilder från när håret mådde som sämst jämfört med hur det ser ut idag, ser jag tydligt hur mitt hår har fått tillbaka både spänst och tjocklek, men framför allt glans och lyster.

Vad betyder Silicea kapslar för dig idag?

"En daglig rutin som jag inte vill vara utan."

Vilka tillskott tar du?

Förutom Original Silicea tar jag D-vitamin och magnesium. Jag har också börjat med Siliceas kollagen.

Hitta produkterna här

Läs mer här

Min hårresaHårvård

Från hårbottenbesvär till förbättrad livskvalitet

Kvinna på bryggan
Hårvård

Frisörens guide: så undviker du att håret blir slitet på sommaren

Kivnna ler
Hårvård

Vitaminer och mineraler för håret: De 8 viktigaste för starkt och vackert hår

Hårvård

Tunt hår hos kvinnor – Enkel guide med tips för tjockare hår

HårvårdMin hårresa

Sara skrotade tanken på hår- och nagelförlängning – tack vare Silicea

Original Silicea kapslar och Årets Mama-logotyp för sponsor
HårvårdHudvårdMageNagelvård

Silicea är jubileumspartner till Årets Mama 20 år

Rulla till toppen