Varför ska du äta tillskott med kisel? - Silicea

Kisel är ett av naturens universalmedel och naturens byggsten

Det näst vanligaste grundämnet i jordskorpan är kisel och kan med rätta kallas för universalmedel.

Överallt i naturen där naturen där strukturell styrka, elasticitet och flexibilitet krävs, där finns också kisel.
Det är därför kisel har så stor betydelse för både växter och djur. 

Kisel är en  viktig komponent för många av våra djur och växter därför att det garanterar en stabil men samtidigt flexibel form. Kisel finns i kiselalger i åkerfräken-stjälkar, löv och i bambustammar.  Det är bland annat kisel som  skyddar våra växter mot angrepp av sjukdomar, främst från svamp, genom att kisel lagras under växtens överhud och därmed hindrar svampens tunna celltrådar från att tränga in.

I naturen återfinns i inte kisel i ren form

I naturen återfinns kisel inte i ren form utan alltid i föreningar med syre som kiseldioxid. I föreningar med vatten kallas det kiselsyra. Kiselsyra finns i de allra minsta marina organismerna, kiselalgerna, som fanns i urhavet för redan 80 miljoner år sedan. Delar av döda kiselalger la sig på havsbotten där de  samlades och sedan bildade stora avlagringar. Kislet som används i Silicea utvinns ur ren kvartssand som en gång i tiden har legat under havsytan. Läs mer här.

 

Vad betyder kolloidal struktur och varför är det så viktigt?

Kiselsyra-gel är en sammansättning av kisel, syre och vatten i mikroskopiskt små enheter,  i en kolloidal form som är ett tillstånd mellan fast och flytande. Det betyder att kiselsyrepartiklarna kan bilda sammansättningar med vatten utan att helt lösas upp i det. Kisel i denna form har en mycket stor förmåga att binda till exempel vatten, upp till 300 gånger sin egen vikt. Detta gör kiselsyra i kolloidal form väldigt unik och det är därför den har så positiva egenskaper och effekter.

Kiselsyran har en positiv påverkan på hela vår kropp

Tack vare kiselsyrans förmåga att binda vatten, gaser och främmande substanser har den en avgörande betydelse för mag- och tarmkanalen och har en positiv påverkan på olika typer av magbesvär. Läs om Silicea Mag-Tarm Gel. Lika viktigt är kiselsyrans förmåga att ge näring till ditt hår, hår och naglar. Kisel finns överallt i din kropp där det finns bindväv bla i hår, hud, naglar men lika mycket runt alla dina organ, i dina ådror i hårrötter och i över och underhud.

Flera användningsområden för kisel

De utomordentligt bindande förmågan omfattar även sårsekret och kiselsyragel kan användas till utvärtes behandling av munsår orsakade av herpesvirus. Förutom att binda infekterat sårsekret från blåsorna så lindrar gelen även smärta och klåda. Läs om Silicea Mun Herpes.

Blå Lagunen är rik på kisel

Utomhusbadet Blå Lagunen utanför Reykjavik på Island är en varm källa med ovanligt höga halter av kisel. Tusentals människor njuter varje år av det varma vattnet och kiselleran som renar och rensar huden och har en vitaliserande effekt på kroppen. I folkmun påstår man till och med att vattnet är så nyttigt att man blir en dag yngre för varje dopp man tar i lagunen. Detta kanske det inte finns några vetenskapliga belägg för men ju mer du kan om kislet effekt på vår kropp, desto mer kanske du själv vågar tro på det.

Läs om Silicea Face & Body.

 

Arkiv

Pin It on Pinterest