Det märks när du tar hand om dig - näring inifrån syns på utsidan

”Håret är jätteviktigt för mig och påverkar mitt självförtroende”

När det var som värst tappade Judita stora tussar hår varje dag. Hon började undvika middagar, event och att vara med på bild för att hon inte kände igen sig själv. Samtidigt visade läkarbesök och provsvar att kroppen mådde prima.  Då frågade Judita sina Instagram-följare om hjälp – och tur var väl det!

Med över 60 000 följare på Instagram är Judita Appelfeldt, eller @juditadesign.se, en välkänd profil. Hennes hem är vackert och stilfullt och bilderna inspirerar många följare, men Judita får även många kommentarer och frågor om hennes vackra hår.

Jag har alltid haft tjockt och välmående hår som jag inte ens behövt styla. Håret har alltid varit en stor del av min identitet. När håret började lossna, blev tunt och sprött så kändes det väldigt jobbigt, berättar Judita.

Det var i slutet av oktober 2021 som Judita märkte att hon började tappa hår, från början främst vid tvätt men sedan dygnet runt. Hårtussar fanns på kläder, på kudden och för att inte tala om i hårborsten.

– Jag minns hur jag satt i bilen och nästan greps av panik när jag kunde dra bort flera långa hårstrån, ett efter ett som blev till tussar. Jag uppsökte läkare och tog prover, för att se om jag hade någon brist eller bar på en infektion. Men alla provsvar och värden såg bra ut. Trots det fortsatte håret att lossna och till slut vågade jag knappt tvätta håret, och dessutom bar jag det ständigt i en fläta för att minska slitaget. Det var så hemskt! Säger Judita.

Silicea_hårvård

Räddningen blev när Judita vände sig till sina Instagramföljare för att berätta om sitt problem. Mängder av meddelande och kommentarer trillade in, och ett av tipsen som återkom frekvent var att testa Origina Silicea.

– Jag köpte Silicea nästan direkt och började ta kapslarna. Redan efter några veckor märkte jag att håravfallet började avta och till slut stabiliserade det sig, berättar Judita.

Vet du varför du började tappa håret?

Jag är inte säker men under den här perioden hände det mycket privat med tankar på skilsmässa och även stress på jobbet. Jag tror det var kroppens reaktion på långvarig stress och generellt dåligt mående.

Hur påverkar att tappa håret ditt självförtroende och mående?

När det var som värst, ville jag varken visa mig eller ta några bilder på mig själv. Jag minns att jag även tackade nej till några middagar och event för att jag helt enkelt kände mig så ”ful”. Håret är jätteviktigt för mig och påverkade mitt självförtroende jättemycket. Jag har nog inte tänkt på det så mycket innan, vilken betydelse det har, förrän detta hände.

Får Silicea dig att må bättre, berätta på vilket sätt?

Sen jag började ta Silicea har jag fått tillbaka mitt ”vanliga” hår och därmed kom även självförtroendet. Det tog några veckor efter att jag började med Original Silicea som håravfallet avtog, och sedan har problemet inte kommit tillbaka. Nu har jag tagit Silicea i över ett års tid och jag tror verkligen att det är det som hjälper mitt hår och min hy att se så välmående ut.

Hår
Hur snabbt märkte du förändring och vilken skillnad märkte du först?

Efter 3-4 veckor märkte jag skillnad. Håret slutade att falla av och sakta men säkert började det komma nya strån på de ställen där det blivit tunnare. Nu, efter över ett års användning, är håret tjockt, glansigt och känns fräscht och välmående igen.

Tar du några andra tillskott, vilka?

Jag har ätit järn- tabletter, B1 och B2 samt Curcumin, men de är slut sen ett tag tillbaka så nu äter jag endast Silicea.

Hur hörde du talas om Original Silicea kapslar första gången?

Det var då när jag fick råd från mina följare att testa Silicea. Det var i januari 2022.

När du tipsar andra om Silicea vad säger du då?

Jag får nästan alltid komplimanger för mitt långa hår och de flesta frågar –Hur gör du, vad äter du? Jag säger att jag tar Silicea och att både mitt hår, hy och naglar mår bra av det. Och att det hjälpte mig under mitt håravfall.

Vad betyder Silicea kapslar för dig idag?

Jag är så glad och tacksam över att jag blev tipsad om Silicea och jag kommer att fortsätta att ta kapslarna – det finns ingen anledning att sluta eftersom resultatet är så märkbart!

Hitta produkterna här

Läs mer här

Silicea_jul_balsamspray
HårvårdHudvårdMageNagelvård

Lilla julklappsguiden

Jessica_Lundin_1
Min hårresaHårvård

”Nu är Silicea en daglig rutin jag inte kan vara utan”

Claudia_silicea
Min hårresaHårvård

”Mitt hår är starkare och mer välmående än någonsin”

Kiselgel flaska OS_badkar
HårvårdHudvård

3 saker du kan använda Siliceas kiselgel till

Kvinna harborste
Hårvård

Vad kan du göra åt håravfall?

Frukt vitaminer
Hårvård

Bäst vitaminer för håret

Rulla till toppen