Bästa tipsen för ett vackert friskt hår i vinter - Silicea
Silicea vackert vinterhår

Vintern sliter på håret

Vintern kan ta hårt på ditt hår. Luften utanför är kall och inomhus är det torrt.

Du har dagliga problem med elektriskt och torrt hår.

Ett hårt klimat kan faktiskt ta vara så slitsamt på håret att American Academy of Dermatology rekommenderar dig att dra ut på färgning av håret, blekning, permanent, slingor och/eller annan behandling till 10 veckors mellanrum istället för annars ca 8 veckor. Detta för att undvika skador och för mycket slitage på ditt hår.

Men skinande, friskt hår är faktiskt möjligt även under den mörka, kalla årstiden. Ditt hår behöver bara lite extra kärlek och hjälp på vägen.

“- Behandla ditt hår som ditt favoritplagg”

Säger Hanna Magnusson, CEO och Content Creator på Octean AB som

bl a marknadsför Sveriges mest sålda kosttillskott för hår, hud och naglar, Original Silicea.

“- Förstör det inte genom att använda ett för varmt strykjärn, torktumla för varmt, använda frätande ämnen eller behandla det oaktsamt.  Kom ihåg att ditt hår består av fibrer!”

Alla har vi olika hårtyper, som tål olika mycket. Du som har ett typiskt skandinaviskt hår, tunt och flygigt bör behandla ditt hår med extra känslighet – speciellt under vintern.  Har man hår som lätt bryts, är tunt och behandlat med olika kemikalier behöver du ta hand om ditt hår extra vaksamt.

Du bör till exempel vara extra noga med att aldrig borsta ditt hår när det är blött, då det är extra känsligt. Vänta tills det är torrt.

Statisk Electricitetshutterstock_87604879

När det kommer till hur ofta du bör tvätta håret, är det beroende på hur mycket olja din skalp producerar.

Oljigt hår kan behövas tvättas ofta, medan om du har behandlat hår (som gör det mer torrt) inte behöver tvättas lika ofta.

Efter tvätt, var noga med att använda ett balsam som är speciellt lämpat för din hårtyp. Här är det bra om du pratar med din frisör. Balsamet hjälper att binda ihop fibrerna i håret och göra det starkare. Det hjälper också mot statisk elektricitet. Fråga också din frisör om andra produkter som kan hjälpa ditt hår mot friss och statisk electricitet.

Vad du äter, betyder också mycket för håret.

Vad du äter spelar också en stor roll för ett friskt, vackert hår. Om du har en diet som utesluter vissa matgrupper, kan detta inverka på hårets kvalitet och utseende. Här kan det också vara bra att komplettera med ett kostillskott för hår, hud och naglar.

Pin It on Pinterest