5 enkla tips för tjockare hår - Silicea

5 enkla tips för tjockare hår

Det finns de med hårmanar som man avundas, med fantastisk glans och volym. Sedan finns det andra som har hårtester som hänger spröda och torra och uttorkade längs sidorna. Självklart så föds vi med olika förutsättningar. Men det mesta av ditt hårs skönhet sitter inte i generna utan hur du tar hand om det – och vilken näring det får inifrån. Nedan får du våra fem bästa tips för ett naturligt vackert hår.

1. BORSTA INTE HÅRET NÄR DET ÄR BLÖTT

När håret är blött går det lättare av på grund av att det har bättre elasticitet. Därför ska du vänta med att borsta det tills det torkat. Om du ändå måste borsta när det är blött – använd en bredtandad kam.

2. VÄRMEVERKTYG SKADAR HÅRETNärbild hår och platttång

Föning, plattänger eller locktänger sliter på håret. Och flitigt användande gör det svårt att hålla det friskt och starkt. Använd alltid värmeskydd!


3. VAR SPARSAM MED SCHAMPO OCH SPRAY

Håret mår inte bra av allt för mycket kemikalier så var sparsam när du använder dina hårvårdsprodukter. Använd ett bra balsam och glöm inte inpackning lite då och då.

 

sovande tjej_24. STRESSA MINDRE OCH SOV GOTT

Stress och sömn påverkar hårkvalitén och kan bidra till håravfall. Försök tänka på hur du kan förändra att hamna i stressade situationer och ta helst inte med dig mobilen/datorn i sängen.

Original Silicea - Utan konserveringsmedel

 5. ÄT RIKTIGT OCH TA
GÄRNA TILLSKOTT FÖR HÅRET

Kosten spelar stor roll för hårets välmående, och glöm inte att fylla på dina vätskedepåer med rikligt med vatten. För att ytterligare hjälpa håret inifrån –  ta gärna ett kosttillskott med hög koncentration av mineraliskt kisel, B-vitaminer, zink och mangan.

Pin It on Pinterest