Vintern bidrar lätt till ett antal skönhets-issues. Här tar vi upp vi de vanligaste, och hur du löser dem!

Nariga händer och torra nagelband

Du använder handkräm och skyddar händerna med skinnhandskar mot kylan – ändå får du nariga händer och nagelband som skivar sig. Tröttsamt, eller hur? Men det finns knep för att hålla händerna mjuka och lena. Prova att peela bort döda hudceller med din ansiktspeeling, smörj in med en riktigt fet kräm ( grunda gärna med Silicea Face and Body). Sätt sedan på dig ett par engångshandskar i plast och låt sitta på en stund framför tv:n. Tada – händerna blir som nya!

Läs även: 5 anledningar till varför kroppen behöver kisel

Torrt hår

Hår som hårbotten blir gärna torrare på vintern. Vårda utifrån en gång i veckan med en fuktgivande inpackning (som även är lämplig för din hårbotten) och använd rikligt med hårolja i hårtopparna. Se också till att vårda inifrån. Ät en varierad kost och drick mycket vatten. Har du torrt och flygigt hår som lätt går av kan du ha nytta av ett kosttillskott för håret. Original Silicea är speciellt framtaget för ett tjockare, starkare hår med mer lyster – och är Sveriges mest sålda kosttillskott för hår, hud och naglar.

Läs även: Maten som ger dig ett finare hår

Elektriskt hår

Ett väldigt vanligt skönhetsproblem på vintern. Och särskilt lätt att få om mössor och stickade plagg i syntetiska material åker på och av. Då kan hårolja, silikondroppar och balsamspray vara en räddare i nöden! Skippa också hårborsten i plast och investera i en äkta svinborste. Den drar ut de naturliga oljorna från din hårbotten i håret, så det inte blir flygigt lika lätt.

Läs även: Bästa tipsen för att slippa elektriskt hår

Mössan som förstör frisyren

När kallare temperaturer faller in vill vi gärna ta på oss mössorna, men de kan också vara riktiga marodörer för frisyren, och lämna ett livlöst, elektriskt och klistrat resultat efter sig. Har du en luva på vinterjackan är den ett bättre alternativ, då den ändå skyddar mot kylan och inte plattar till frisyren lika lätt. Vill du ändå använda mössan – investera i miniatyrflaskor med torrschampo eller hårspray att ha lättillgängligt i väskan. Spraya lite i hårrötterna och håret får genast volym igen.

Silicea Logo

Pin It on Pinterest